Prima mea colecție de cărți de la ziar


Am citit multe cărți ale autorilor de premiu Nobel, l-am citit pe Rudyard Kipling, unul dintre autorii mei preferați și unul din marile genii pe care India i-a dat lumii, pe Romain Rolland, evident pe T.S. Eliot, chiar și pe ilustrul Jean-Paul Sartre, care a refuzat premiul Nobel și care a transpus atât de bine povestea prizonierilor condamnați la moarte în războiul din Spania încât ți se ridică părul pe mâini când stai și te gândești. Însă am citit prea puține opere ca să mă pot lăuda cu un număr mare. Jurnalul Național, un ziar pe care îl apreciez nu pentru că este de stânga, de dreapta, de sus sau de jos, ci pentru că este, din punctul meu de vedere, ziarul ideal, la care mi-aș dori să lucrez într-o bună zi, a început astăzi o nouă colecție din gama „Biblioteca pentru toți”, tipărind cărțile de premiu Nobel pentru Literatură.

Ei se laudă că vor scoate la vânzare cărțile care le-au adus autorilor lor premiul mult dorit, din anul 1901 încoace, însă au început astăzi cu Luigi Pirandello (Șase personaje în căutarea unui autor), câștigător al premiului Nobel în 1934, iar miercurea viitoare urmează Henryk Sienkiewicz, premiat la 1905. Ciudat, nu știu care e strategia celor de la Jurnalul, dar știu că vreau să duc colecția asta la capăt, să cumpăr fiecare carte și să citesc fiecare carte, pentru că e spre binele meu.

Evident, cărțile se dau pe sub mână, nu știu de ce, dar azi am pățit-o. Am oprit la primul chioșc din oraș, am întrebat de ziar, vânzătoarea mi-a dat ziarul, eu întreb și de carte…

-Nu mai avem…

-E 9 și 20 de minute, nu mai aveți?

-Nu.

-Păi câte ați avut?

-Una, și am dat-o…

Sper să nu ajung până la Timișoara după o carte, că atunci, Ciutacule, mă las dracului de citit și de cultură și mă uit doar la Mircea Badea, că n-are rost. Cu speranța în suflet că asemenea lucruri nu se vor întâmpla și cu o dorință usturătoare la adresa echipei lui Tucă, de a trimite mai mult de o carte per chioșc, vă recomand noua colecție cu cea mai mare plăcere. 14 lei ziarul și cartea, iar de ziar v-am povestit deja că e preferatul meu.

Pa, mă duc să citesc.

About these ads

4 thoughts on “Prima mea colecție de cărți de la ziar

Comentezi?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s