Spovedanie cu lopata


Toată lumea asta stresată vorbește despre activități de relaxare, de menținere a siluetei sau de ieșiri sănătoase, în parc sau în aer liber. Pentru că ne-am americanizat, le spunem activități outdoor, care în traducere liberă nu are nici un înțeles, traducându-se „afarăușă”, așa că prefer să mă refer la ele ca fiind în aer liber. Țin minte că pe la 10 ani îmi trăgeam pe mine blugii ăia răi, papucii ăia roși de timp și de nămol, deci tot răi și un tricou neapărat plin de pete și ieșeam, cu zeci de copii, și când spun zeci vorbesc serios, la activități de recreere, activități pe care oamenii din ziua de astăzi le caută cu atâta disperare, aparent fiindu-le imposibil să le găsească, din varii motive, precum lipsa timpului. Ce prostie!

Astăzi m-am plimbat puțin cu mașina timpului și am retrăit o astfel de plăcere, că pe atunci era ceva foarte tare. Nu, nu am jucat fotbal cu niște porți confecționate din două pietre mari, pe care de-abia le puneam în mijlocul uliței, fiind nevoiți să ne oprim din joc și să le mutăm de fiecare dată când se apropia o mașină. Mi-am pus totuși tricoul cel mai jegos, papucii care stau să se rupă, în care apropo, am găsit un păianjen, după care, înarmat cu o lopată de topor, m-am dus să sap în grădină. Da, vine primăvara, pe la sat lumea mai pune și pământul, că dintr-o grădină mănâncă până la anul. Nu toți ne permitem să mergem la hypermarket să ne umplem coșul sau să cinăm la restaurant în fiecare seară. Ar fi, pe lângă nesănătos, extrem de plictisitor, dacă mă întrebați pe mine.

După ce nenea cu tractorul, tocmit de bunica să are a plecat, au rămas câteva porțiuni destul de mari de arat manual, cea de lângă gard, cea de lângă cărare și locurile din preajma pomilor, că pe cărare sunt plin de meri, peri, cireși, nectarini (wow, exotic island), dar și alte soiuri. Vreau să vă spun că mirosul ăla de pământ, de bălegar și de râme putrede, băi așa de bine m-a dispus de nu vă pot povesti. Știu că nu am săpat bine, știu că bunicu mi-ar fi zis să plec să mă joc, că numa stric pământul, dar cumva m-am simțit bine. Am lăsat laptopul, internetul, mailurile, m-am lepădat de epoca vitezei și m-am spovedit cu lopata.

A fost așa de stress relieving…

About these ads

Comentezi?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s