Bacalaureat 2011: Limba română


După o noapte nedormită și o dimineață grea, am fost și am dat prima probă a examenului de Bacalaureat din 2011. Cum a fost? Aș putea scrie doar atât: corect, destul de dificil și bine organizat. Dar nu mă opresc aici. Vreau să vă vorbesc despre subiect, despre cum nu am putut mișca un deget și despre modul de organizare.

Începem cu subiectul. La prima parte am avut un text din Eliade, foarte ușor după părerea mea. Am avut de căutat sinonime, de explicat figuri de stil, în general lucruri banale. Am făcut tot. La subiectul al 2-lea am avut eseul, pornind de la ,,A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”. Am scris doar două argumente, dar foarte dezvoltate. Mai scriam, dar eu mă întind și am realizat în ultimul moment că eram aproape să depășesc limita de 30 de rânduri. La ultima parte am avut de descirs un personaj dintr-un text dramatic studiat. Am ales evident Caragiale și am descris-o în 3 pagini pe ,,ușoara” de Zoe, această Elena Udrea a universului caragialian (da, există cuvântul). Nu am întâmpinat nici un fel de probleme și sper să meargă și la celelalte probe la fel de bine sau măcar pe jumătate cât la română.

Am fost supravegheați de doi profi tineri, bine instruiți și de o cameră web. Nu știu cât de bine se vede pe aceasta, adică la ce calitate înregistrează, dar simplul fapt că era acolo pe mine cel puțin m-a determinat să nu mișc capul prea mult. Măcar la română, unde am știut, nu am riscat deloc. Nu voi risca nici la celelalte probe, pentru că dacă nu vreau. Nu vreau să îmi iau cu mâna mea o șansă. Nu vreau să mă arate lumea cu degetul pe stradă că m-au văzut pe la știri. Nu. A fost o primă probă corectă, la fel ca la competențe. Poate totuși România se schimbă în bine și ăsta este un prim pas.

Bravo Ministerului Educației pentru organizarea foarte FOARTE bună! Nu mă așteptam la așa ceva. BRAVO!

Acum sperăm că totul o să decurgă la fel și Miercuri și Vineri, la probele mai grele, matematica și informatica. Ne recitim pe tema Bacului Miercuri, după mate, când sper să vă dau vești la fel de bune. Baftă în continuare tuturor!

Comandă aici ,,Copilul de la catedră”!

About these ads

7 thoughts on “Bacalaureat 2011: Limba română

  1. Pingback: Bacalaureat 2011: Limba română « Iosazaur.com – Un blog de Gabriel Iosa | BunDeCitit.ro

    • Bine, nu e specialitatea mea, dar cât să trec am făcut, plus că la jurna îmi trebuie media de la română și nota de la română.

  2. Pingback: Cronică de Bacalaureat « Iosazaur.com – Un blog de Gabriel Iosa

Comentezi?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s