Brandurile din viața mea


Trăim într-o lume în care s-au inventat fel de fel de chestii, care mai de care mai interesante, care să facă din trai o experiență mai ușoară, mai relaxantă. M-am gândit și eu care sunt cele mai folosite branduri din viața mea și de ce. Iată ce am găsit:

Apple: Clar și concis, brandul Apple este cel mai folositor din viața mea. Prin telefonul iPhone, care se ocupă în mare parte cu tot ceea ce vedeți voi că fac online. Facebook, Twitter fac exclusiv de pe iPhone și foarte rar pe laptop. Ce mai fac? Ascult muzică, văd videoclipuri, fac poze, caut cuvinte în Dex, mă uit la știri pe CNN sau NYT, îmi iau notițe sau mă joc Angry Birds când aștept autobuzul.

Asus: În curând se fac doi ani de când dețin laptopul. Ce pot spune? Pot spune că, având instalat un sistem de operare sigur pe el, ca Windows 7, un laptop Asus pur și simplu nu are cum să greșească. E constant, precis și nu cade din picioare. Nu am avut decât un BSoD din cauză că afară era furturnă și tocmai trăznise lângă casă, la vreo 4 metri și se întrerupse curentul. În rest, își face treaba excelent, rulează jocuri destul de pretențioase și mă ajută să scriu cu plăcere și cu ușurință pe blog.

Bookdepository.com: Site-ul ăsta a devenit pentru mine un brand. Este un brand în toată lumea, pentru că angajații, de la cei din call-center și până la cei care împachetează cărțile sunt instruiți să facă totul ca la carte. Au livrare gratuită în TOATĂ LUMEA! Cât de tare poate fi asta. Poți cumpăra câte cărți vrei tu, cât de ieftine vrei, că tot nu plătești transport. Și, cel mai important, se ocupă de problemele clientului. Am sunat la ei și mi-au dat un răspuns imediat despre ce se întâmplase cu pachetul. E mult mai bine decât la noi, unde știm foarte bine ce se întâmplă.

Clicknet via Romtelecom: Trecem la partea care ne interesează cu adevărat, și anume internetul și telefonia. La un abonament de aproape 100 de lei, adică vreo 25 de euro, cei de la Romtelecom îmi oferă nu știu căte sute de minute naționale, convorbiti nelimitate în rețea și în Cosmote, un abonament Clicknet de 10 MB care merge foarte frumos după ce îl conectezi la un router și îl poți folosi în toată casa și un abonament Dolce Satelit Standard (sau cum îi zice, oricum e cel mai ieftin din ofertă pentru că e pentru camera bunicii, în restul casei fiind folosit DigiTv Satelit). Felicitări Romtelecom! De la incidentul de acum 8 ani, despre care vă voi povesti în curând, nu am avut nici un fel de problemă cu serviciile lor. Au fost nu excelente, dar mult peste așteptări.

Google și WordPress: Cei doi piloni de bază din activitatea mea de zi cu zi. De departe cel mai bun serviciu de email la Google, prin Gmail, care nu m-a dezamăgit până acum, în sensul că nu am rătăcit nimic prin căsuță, dacă am mutat un mail undeva, acolo a rămas. La WordPress, la fel: de când cu mapping mă simt mult mai profesional lucrând pe platformă. Administrarea a fost și este ușoară, iar posibilitățile de personalizare, chiar dacă modeste la început, au crescut pe parcurs. Săptămâna trecută de exemplu au introdus butonul pentru Twitter (am pus și eu la sfârșitul articolului) și au promis că vor exista încă două pentru Facebook și Stumbleupon.

Alte branduri din viața mea puteți descoperi în poza de la începutul articolului. Le-am tăiat pe cele pe care nu le folosesc.

Tu cu ce brand te înțelegi cel mai bine?

Comandă aici ,,Copilul de la catedră”!

About these ads

5 thoughts on “Brandurile din viața mea

  1. Pingback: Brandurile din viața mea | Șmen.ro

  2. Pingback: Expresii de scos din uz | Laurentiu Horubet

  3. Brandurile tin de abstract, de imaginarul/mentalul colectiv. Sunt perceptia colectiva a marcii (care e altceva decat brand). Ce povestesti tu mai sus este extrem de concret si practic, un testimonial al folosirii unui produs/serviciu sau altul.

    • Până la urmă, după cum ai spus, totul se rezumă la percepție. La acel minut magic când un simplu produs a devenit pentru tine un brand demn de respectat și de făcut cunoscut.

  4. Pingback: Cele mai bune posturi: Retrospectiva 2011 pe Iosazaur.com « Iosazaur.com – Un blog de Gabriel Iosa

Comentezi?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s